Powered by Blogger.

Wednesday, November 24, 2010

maxis broadband kot

| | 2 comments
hai kawan2.. entry lepas mesti korang nmpk sket pembaharuan pada Muck aku kan? die berpakaian merah skg. macam Wow la! haha.. its actually Speck casing hardshell seethru, beli online RM140. ok la, terjage sket dari calar, noda dan daki serta dosa kecil dan dosa besar.. kah kah.. tade lah, mrepek kamu!

aku ade tebace satu blog, dan die bagi review pasal Macbook Pro. uwahh, teruja tgk video ni. korang layan la kejap, kejap je plss..

video

so sekarang baru lah kita sedar, Macbook mahal sebab brand ke sebab build quality :)

luv Muck so much, emuah2! haha..

ok focus skg.. actually nak highlightkan pasal broadband ni. 18 November 2010, tah bagaimana boleh tergerak hati (mmg tade niat pon, siyes), aku terbeli atau tersubscribe Maxis broadband kt Midvalley. ohh man.. actually singgah je then borak2 ngan cina tu, die bagi aku racun gred AAA kot, tu yg aku teracun nak beli. haha.. tp lagi yg buat aku nak cuba broadband Maxis ni sbb die ade 7-days money back guarantee. peace.. tak puas hati, boleh pulangkan semula.
pakej aku amek ni adalah seperti berikut:

1. RM58/bulan
2. 3Gb data
3. 3.6mbps



sbg permulaan RM100 tpaksa kena baya dan 6 bulan pertama klu nak terminate, anda hanya perlu bawa modem ke mana2 booth maxis, tp after 6 bulan modem tu milik anda dan boleh terminate sesuka hati. lagi, no more hidden charges seperti mana yg dikeluh kesahkan oleh macik2 kt kampung, pekeje2 kilang dan student2 semasa.

so far, aku dah try berbroadband kat banting dan gurun (suburban area nih), serdang, klang dan shah alam (urban), semuanya pun memberi kepuasan. dan aku pernah gune celcom kt suburban area di atas, mmg sucks ok!. so +1 for maxis. 1 2 3 go!

so hari ni last utk pulangkan broadband ni, ermmm tp aku rasa nak teruskan pakai. dan tgk la after few months, aku bagi review lagi. tungguu~

dan inilah tempat berukben ini yer!

ok jumpa di next entry lagi hookayy?

2 comments:

  1. aku pun baru ter-subscribe maxis broadband. same specs. tapi. 1st 5months RM38, seterusnya RM48. contract 6months juge, after dat bleh terminate

    ReplyDelete
  2. aku boleh teminate bile2 suke hati mak bapak tiri jiran ko! hehe..

    cemana ngan performance maxis so far?

    ReplyDelete

 
Twitter Facebook Dribbble Tumblr Last FM Flickr Behance